Een EB-2 Exceptional Ability Visa is beschikbaar op de algemene gebieden van de wetenschappen, kunst of het bedrijfsleven. Volgens het USCIS-beleid omvat de "kunst" atleten en entertainers. Enkele van de belangrijkste vereisten die nodig zijn om te proberen in aanmerking te komen voor een EB-2 Exceptional Ability Visum, omvatten een verscheidenheid aan bewijsmiddelen die zorgvuldig moeten worden beoordeeld, voorbereid en gedocumenteerd, zoals:

Eis 1: Laat zien dat de aanvrager over een uitzonderlijke bekwaamheid op het gebied van wetenschappen of bedrijfskunde beschikt.

De eerste vereiste is dat wordt aangetoond dat het veld van inspanning of expertise zal worden opgenomen in de wetenschappen, kunst of het bedrijfsleven. Hieronder volgt een algemene lijst met criteria die vereisen dat een aanvrager ten minste 3 van de 6 soorten bewijsstukken weergeeft. Dit is nodig om te evalueren of, in totaal, of een kandidaat "een mate van expertise heeft die significant hoger is dan die normaal wordt aangetroffen" in de wetenschappen, kunst of het bedrijfsleven:

  • Diploma, diploma, certificaat of soortgelijke onderscheiding van een hogeschool, universiteit, school of andere instelling, met betrekking tot het vakgebied van uitzonderlijke bekwaamheid
  • Ten minste tien jaar fulltime ervaring op uw vakgebied
  • Indien nodig, een licentie of certificering om in uw beroep of beroep te oefenen
  • Een hoog salaris of een andere vergoeding voor de diensten, wat blijk geeft van uitzonderlijke bekwaamheid
  • Een lid van beroepsverenigingen
  • Erkend voor prestaties en belangrijke bijdragen aan het vakgebied of de industrie

Nadat een aanvrager heeft aangetoond dat hij ten minste drie van de bovenstaande regelgevende criteria kan documenteren, moet de USCIS deelnemen aan een beoordeling van het bewijsmateriaal op basis van de zaak. Materie van Kazarian (596 F.3d 1115 (2010)) waarvoor een "definitieve verdienstebepaling" vereist is die een herziening van al het bewijsmateriaal in de record omvat. Deze evaluatie houdt in dat het USCIS bepaalt of een verzoeker helemaal bovenaan zijn of haar vakgebied staat.

Eis 2: Laat zien dat de aanvrager "in belangrijke mate zal profiteren" van de Amerikaanse economie, Amerikaanse culturele belangen, Amerikaanse educatieve belangen of Amerikaanse welvaart.

Een toekomstig voordeel wordt meestal aangetoond door een historisch overzicht van de prestaties te documenteren en uit te leggen hoe dat het toekomstige succes van de aanvrager aangeeft.

In het licht van bovenstaande eisen, tenzij een aanvrager zich in de Nationaal belang en kan afzien van het arbeidscertificeringsproces, om in aanmerking te komen voor het EB-2 Exceptional Ability Visa een baanaanbieding en een arbeidscertificering nodig. Voor meer informatie over het feit of deze EB-2 Visa-categorie de beste optie voor u is, alstublieft contact onze board gecertificeerde immigratie advocaat om uw zaak vandaag te bespreken.

 

[Printvriendelijke]