Bir EB-2 Olağanüstü Bir Yetenek Vize, bilimin, sanatın veya işletmenin genel alanlarında mevcuttur. USCIS politikasına göre, “sanat” sporcuları ve eğlence sanatçılarını içerir. Bir EB-2 İstisnai Yetenek Vizesi'ne hak kazanmak için gereken temel şartlardan bazıları, aşağıdakiler gibi dikkatli bir şekilde gözden geçirilmesi, hazırlanması ve belgelenmesi gereken çeşitli kanıt biçimlerini içerir:

Gereksinim 1: Başvuranın bilim sanatında veya işletmede olağanüstü bir yeteneği olduğunu gösterin.

İlk gereklilik, bilim veya sanat dalına girme çabası veya uzmanlık alanının gösterilmesidir. Aşağıda, başvuru sahibinin 6 tür delilin en az 3'ünü göstermesini gerektiren kriterlerin genel bir listesi bulunmaktadır. Toplamda, bir başvuru sahibinin bilimlerde, sanatta veya işletmede “normalde karşılaşılanın üzerinde önemli ölçüde bir uzmanlık derecesine sahip olup olmadığını” değerlendirmek için gereklidir:

  • İstisnai yetenek alanı ile ilgili olarak bir kolej, üniversite, okul veya başka bir kurumdan derece, diploma, sertifika veya benzeri bir ödül
  • Alanınızda en az on yıllık tam zamanlı deneyim
  • Gerekirse, mesleğinizde veya mesleğinizde uygulamak için bir lisans veya sertifika
  • İstisnai bir yetenek gösteren hizmetler için yüksek maaş veya başka bir ücret
  • Profesyonel derneklerin bir üyesi
  • Uzmanlık veya endüstri alanındaki başarılar ve önemli katkılar için tanındı

Bir başvuru sahibi yukarıdaki düzenleyici kriterlerden en az 3 tanesini belgeleyebileceklerini gösterdikten sonra, USCIS'in davaya dayanan delilleri gözden geçirmesi gerekmektedir. Kazaryan Meselesi (596 F.3d 1115 (2010)), kayıttaki tüm kanıtların gözden geçirilmesini içeren bir “nihai değer tespiti” gerektirir. Bu değerlendirme USCIS'i, bir dilekçenin çalışma alanının en üstünde olup olmadığını belirlemeyi içerir.

Gereklilik 2: Başvuranın ABD ekonomisine, ABD kültürel çıkarlarına, ABD eğitim çıkarlarına veya ABD refahına “büyük olasılıkla faydalanacağını” gösteriniz.

Gelecekteki bir fayda genellikle geçmiş bir başarı kaydının belgelenmesi ve bunun başvurucunun gelecekteki başarısını nasıl gösterdiğini açıklayarak gösterilmektedir.

Yukarıda belirtilen şartlar ışığında, bir başvuru sahibi Ulusal çıkar EB-2 İstisnai Yetenek Vizesi'ne bir iş teklifi ve işçi sertifikası gerekmektedir. Bu EB-2 Vize kategorisinin sizin için en iyi seçenek olup olmadığı hakkında daha fazla bilgi için, lütfen temas bizim yönetim kurulu sertifikalı göçmenlik avukatı Davanı bugün tartışmak için.

 

[Printfriendly]