Bazı çok uluslu şirketler için, yabancı bir çalışanı ABD'de uzun süre tutmak gerekir. Kabul süresine getirilen kısıtlamalar ile işçilere verilenler geçici göçmen olmayan vizelerBirleşik Devletler'de altı ya da yedi yıl kalmak, ticari girişimlerinin hedeflerini gerçekleştirmek için yeterli olmamakla birlikte yaygındır. Bu nedenle, ABD işinin artan piyasa taleplerine dayanarak, bir ABD işvereninin yeşil bir kartla yabancı bir çalışanı sınırsız bir süre boyunca tutmaları için dilekçe verebilmesinin nedeni budur. Böyle bir avantaj olmadan, ABD ekonomisi ve diğer yasal ABD işçilerinin işleri, yabancı işçi olmadan zarar görebilir.

Zaman zaman EB-1C olarak adlandırılan EB-1 vizesinin üçüncü kategorisi, ABD'de daimi ikamet etmek isteyen yabancı bir çalışan için bir seçenek olarak mevcuttur. Çokuluslu Yöneticiler veya Yöneticiler için EB-1 vize kategorisi, olarak uygunluk Çokuluslu şirket içi transferler için L-1 vizesi. L- benzer1, ABD’li bir işverenin hak kazanabilmesi için yürütme veya idari çalışanın daimi istihdamı talep etmek için USCIS’e dilekçe vermesi gerekir. Ancak, çalışanın L-1 statüsünde olması şart değildir. L-1 için tipik şartların bazıları EB-1C vize kategorisine de uygulanabilir: 

1. Çalışanın, bir önceki ABD işverenine, çalışanın ABD'ye girişinden önceki 3 yıl içinde sürekli olarak 1 yıl süreyle bağlı olan nitelikli bir kuruluş için yurt dışında çalışmış olması gerekir.

2. Muhtemel ABD işvereninin, çalışanın çalıştığı denizaşırı şirketle bağlantılı olması gerekir.

L-1 vize kategorisi ile ilgili EB-1 kategorisi arasındaki temel fark, EB-1’in yalnızca ABD’de “yönetici” veya “yönetici” pozisyonda çalışacak kişilerin yanı sıra eğer bağlı şirketler için yurt dışındayken benzer pozisyonlardalarsa. Dolayısıyla, L-1B statüsünde olan çalışanları, özellikle de yalnızca uzmanlık bilgisine sahip çok uluslu bir çalışan olarak seçilebildiklerinde etkileyebilir. Bu nedenle, bazı L-1B vizesi işçilerinin statülerini L-1A kategorisine değiştirmeye çalışabilmelerinin nedenidir (5. yaş statüsünün son 6 ayından önce). Bu çok önemlidir, çünkü eğer bir L-1B çalışanı L-1A statüsüne dönüştürebilirse, Birleşik Devletlere kabul süresi en fazla 7 yıl olabilir. Bu daimi ikametgah aramak için daha fazla zaman.

EB-1 Çokuluslu Yeşil Kart dilekçesinin bir diğer şartı, ABD şirketinin USCIS'e dilekçe vermeden önce bir yıldan daha az bir süre boyunca aktif ve operasyonel ticari faaliyetlerde bulunmasıdır. Bu, bir start-up şirkete verilebilecek bir L-1 dilekçesinden farklıdır.  

Bir EB-1 Çokuluslu Yeşil Kart almayı düşünmek, çalışanın USCIS'in isteyeceği gerekli malzemeleri belgeleyip belgeleyemeyeceğine ve ayrıca yıllarca düzenleyici ve içtihatlar içgörülerinde yorumlandığı gibi pozisyonun görevlerini açıklamaya bağlıdır. Görüşümüze göre Yönetim Kurulu Sertifikalı Uzman Yüzlerce çokuluslu dilekçe için başvuruda bulunan ve onay alan göçmenlik yasasında, EB-1'e uygulanan standartlar L-1'den daha zordur. Daha fazla bilgi için, çekinmeyin bizimle iletişime geçin ücretsiz bir ilk değerlendirme için.

[Printfriendly]