ត្រាវីសាសហរដ្ឋអាមេរិកកម្មវិធីផ្លាស់ប្តូរវប្បធម៌អន្តរជាតិក្រោមការចុះបញ្ជី Q-1 មានគោលបំណងដើម្បីផ្តល់នូវការបណ្តុះបណ្តាលជាក់ស្តែងឬការងារនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកដល់ជនបរទេសដែលនឹងចូលរួមក្នុងកម្មវិធីរបស់ពួកគេចែករំលែកជាមួយសាធារណរដ្ឋអាមេរិចនូវប្រវត្តិសាស្រ្តវប្បធម៌និងប្រពៃណីនៃផ្ទះរបស់ពួកគេ ប្រទេស។ ជាទូទៅគេស្គាល់ថាជាវីឌីអូឌីវីសជម្រើសទិដ្ឋាការនេះអាចរកបានសម្រាប់កម្មវិធីដូចជាស្ថាប័នដែលអាចផ្តល់នូវបទពិសោធសាធារណៈអំពីប្រទេសជាតិឬវប្បធម៌ជនជាតិបរទេស។

ដើម្បីឱ្យមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់ការផ្លាស់ប្តូរវប្បធម៌ត្រូវធ្វើឡើងនៅក្នុងសាលារៀនសារមន្ទីរអាជីវកម្មឬគ្រឹះស្ថានផ្សេងទៀតដែលសាធារណៈជនអាមេរិកឬផ្នែកសាធារណៈដែលចែករំលែកចំណាប់អារម្មណ៍វប្បធម៌រួមត្រូវបានប៉ះពាល់ទៅនឹងទិដ្ឋភាពនៃវប្បធម៌បរទេសនៅក្នុងកម្មវិធីដែលមានរចនាសម្ព័ន្ធ។ កម្មវិធីត្រូវតែមានសមាសធាតុវប្បធម៌ដែលជាផ្នែកសំខាន់និងសំខាន់មួយនៃការងារឬការបណ្តុះបណ្តាលអ្នកធ្វើទស្សនកិច្ចផ្លាស់ប្តូរវប្បធម៌អន្តរជាតិ។ សមាសធាតុវប្បធម៌នៃកម្មវិធីនេះត្រូវបានរៀបចំឡើងដើម្បីបង្ហាញឬពន្យល់អំពីអាកប្បកិរិយាទំនៀមទម្លាប់ប្រវត្តិសាស្រ្តបេតិកភ័ណ្ឌទស្សនវិជ្ជាឬទំនៀមទម្លាប់នៃប្រទេសជាតិនៃអ្នកទេសចរវប្បធម៌។ សមាសភាគការងារនិង / ឬការបណ្ដុះបណ្ដាលនៃកម្មវិធីនេះអាចមិនមានឯករាជ្យនៃផ្នែកវប្បធម៌នៃកម្មវិធីនិងត្រូវតែជាយានដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់ដើម្បីសម្រេចបាននូវគោលបំណងនៃផ្នែកវប្បធម៌នៃកម្មវិធីនេះ។

ដើម្បីឱ្យនិយោជកអាមេរិកមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់ពួកគេត្រូវតែធ្វើអាជីវកម្មយ៉ាងសកម្មនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកហើយត្រូវរក្សាកម្មវិធីផ្លាស់ប្តូរវប្បធម៌អន្តរជាតិដែលបានបង្កើតឡើង។ ដូចគ្នាដែរនិយោជកដែលមានសក្តានុពលរបស់សហរដ្ឋអាមេរិកត្រូវផ្តល់ជូននូវប្រាក់ឈ្នួលនិងលក្ខខណ្ឌការងាររបស់អ្នកកាន់ទិដ្ឋាការ Q-1 ដែលអាចប្រៀបធៀបទៅនឹងកម្មករនិយោជិតក្នុងស្រុកអាមេរិកដែលបានធ្វើការដូចគ្នាហើយបង្ហាញថាពួកគេមានលទ្ធភាពផ្នែកហិរញ្ញវត្ថុដើម្បីបង់ប្រាក់ដល់អ្នកចូលរួមកម្មវិធី។

សម្រាប់បុគ្គលម្នាក់ៗដែលអាចមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់ក្នុងការធ្វើដំណើរនៅលើ Visa Q-1 ពួកគេត្រូវតែបំពេញតាមលក្ខណៈវិនិច្ឆ័យដូចខាងក្រោម:

  • ត្រូវមានអាយុយ៉ាងហោចណាស់ 18 ឆ្នាំនៅពេលដែលញត្តិត្រូវបានដាក់ហើយមានបំណងចាកចេញពីសហរដ្ឋអាមេរិកនៅពេលបញ្ចប់ការចូលរួមរបស់ពួកគេ។
  • មានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ការងារឬការបណ្តុះបណ្តាលដែលមាននៅក្នុងញត្តិ។ និង
  • មានសមត្ថភាពទំនាក់ទំនងយ៉ាងមានប្រសិទ្ធិភាពអំពីវប្បធម៌នៃប្រទេសរបស់ពួកគេសញ្ជាតិអាមេរិក។
  • រស់នៅនិងមានវត្តមាននៅខាងក្រៅសហរដ្ឋអាមេរិចសម្រាប់ឆ្នាំមុន ៗ ប្រសិនបើពួកគេត្រូវបានទទួលស្គាល់ថាជាភ្ញៀវទេសចរវប្បធម៌អន្តរជាតិ។
  • ជនបរទេសនៅ Q-1 រក្សាបាននូវឋានៈស្របច្បាប់នៅសហរដ្ឋអាមេរិកតែប៉ុណ្ណោះខណៈពេលដែលបានចូលរួមក្នុងវគ្គបណ្តុះបណ្តាលនិង / ឬការងារ។

នៅពេលដែលញត្តិ Q-1 ត្រូវបានអនុម័តរយៈពេលនៃការស្នាក់នៅចំនួននៃពេលវេលាដែលត្រូវការសម្រាប់កម្មវិធីដែលបានអនុម័តឬ 15 ខែដែលខ្លីជាងនេះ។ រយៈពេលសរុបដែលជនបរទេស Q-1 អាចស្នាក់នៅសហរដ្ឋអាមេរិកអាចមិនត្រូវបានពង្រីកលើសពី 15 ខែទោះបីអ្នកទទួលអត្ថប្រយោជន៍ Q-1 មុនអាចចូលរួមក្នុងកម្មវិធីផ្លាស់ប្តូរវប្បធម៌អន្តរជាតិផ្សេងទៀតប្រសិនបើគាត់រស់នៅនិងមានវត្តមានរាងកាយ។ នៅខាងក្រៅសហរដ្ឋអាមេរិកយ៉ាងហោចណាស់មួយឆ្នាំ (មិនរាប់បញ្ចូលការមកទស្សនកិច្ចរបស់សហរដ្ឋអាមេរិកខ្លី) ។

[printfriendly]