រដ្ឋមន្រ្តីនិងអ្នកមិនមែនជាអ្នកបម្រើក្នុងការគោរពនិងវិជ្ជាជីវៈខាងសាសនាអាចស្វែងរកទិដ្ឋាការ EB-4 សម្រាប់គោលបំណងនៃការបំពេញកិច្ចការខាងសាសនានៅក្នុងតំណែងសងជំងឺចិត្តពេញម៉ោង។ ភាពខុសគ្នាសំខាន់ៗរវាងមុខតំណែងរដ្ឋមន្ត្រីនិងតំណែងមិនមែនរដ្ឋមន្ត្រីមានដូចខាងក្រោម:

ម។ ស។ ម

មានដែនកំណត់ជាលេខកូដឬ "មួក" នៃកម្មករ 5000 នាក់ដែលអាចនឹងត្រូវបានចេញទិដ្ឋាការបុគ្គលិកសាសនាមិនមែន EB -4 ក្នុងអំឡុងពេលសារពើពន្ធនីមួយៗ។ ឆ្នាំសារពើពន្ធចាប់ផ្តើមចាប់ពីថ្ងៃទី 1 ខែតុលាឆ្នាំនីមួយៗហើយបញ្ចប់នៅថ្ងៃចុងក្រោយនៃខែកញ្ញាឆ្នាំបន្ទាប់។ មិនមានសម្រាប់បុគ្គលិកសាសនាអន្តោប្រវេសន៍ពិសេសស្វែងរកទិដ្ឋាការ EB -4 តែមួយគត់សម្រាប់គោលបំណងនៃការហៅមុខរបររបស់រដ្ឋមន្រ្តីមួយ។

លក្ខណៈវិនិច្ឆ័យសិទ្ធិទទួលបាន

ដើម្បីមានលក្ខណៈគ្រប់គ្រាន់ក្នុងនាមជាពលករសាសនាអន្តោប្រវេសន៍ពិសេសជនបរទេសត្រូវ:

  1. ធ្លាប់ជាសមាជិកនៃនិកាយសាសនាដែលមានអង្គការសាសនាមិនរកប្រាក់ចំណេញត្រឹមត្រូវនៅសហរដ្ឋអាមេរិករយៈពេលយ៉ាងហោចណាស់ 2 ឆ្នាំមុនពេលដាក់ពាក្យបណ្តឹងស្នើសុំឱ្យឋានៈនេះជាមួយ USCIS ។
  2. ស្វែងរកការចូលទៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកដើម្បីធ្វើការនៅក្នុង ពេញ​មោ៉​ង, បង់ មុខតំណែងដូចខាងក្រោម:
    • គ្រាន់តែជាអ្នកបំរើនៃនិកាយសាសនានោះ។
    • វិជ្ជាជីវៈផ្នែកសាសនាទាំងក្នុងសមត្ថភាពជំនាញវិជ្ជាជីវៈឬមិនមានវិជ្ជាជីវៈ
    • ការកាន់កាប់សាសនាដោយសមត្ថភាពជំនាញឬមិនមានវិជ្ជាជីវៈ ឬ
    • ជាអង្គការសាសនាមិនរកប្រាក់ចំណេញត្រឹមត្រូវមួយនៅសហរដ្ឋអាមេរិក។
  3. មកធ្វើការដើម្បី:
    • អង្គការសាសនាមិនរកប្រាក់ចំណេញត្រឹមត្រូវមួយនៅសហរដ្ឋអាមេរិក។ ឬ
    • ជាអង្គការបូណាមួយដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងនិកាយសាសនានៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក។
  4. បានធ្វើការនៅក្នុងមុខតំណែងមួយដែលបានរៀបរាប់ខាងលើបន្ទាប់ពីអាយុ 14 ឆ្នាំទាំងនៅក្រៅប្រទេសឬនៅក្នុងស្ថានភាពអន្តោប្រវេសន៍ស្របច្បាប់នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកបន្តយ៉ាងហោចណាស់ 2 ឆ្នាំមុនពេលដាក់ពាក្យសុំជាមួយ USCIS ។ ការងារសាសនាពីមុនមិនត្រូវការការឆ្លើយឆ្លងយ៉ាងច្បាស់លាស់ចំពោះប្រភេទការងារដែលត្រូវធ្វើ។ ការសម្រាកក្នុងការងារបន្តក្នុងអំឡុងពេលពីរឆ្នាំខាងមុខនឹងមិនប៉ះពាល់ដល់សិទ្ធិទទួលបានដរាបណា:
    • ជនបរទេសនៅតែមានការងារជាអ្នកធ្វើការខាងសាសនា។
    • ការសម្រាកមិនលើសពីពីរឆ្នាំទេ។ និង
    • ធម្មជាតិនៃការសម្រាកគឺសម្រាប់ការបណ្តុះបណ្តាសាសនាបន្ថែមទៀតឬសម្រាប់ការឈប់សំរាកដែលមិនពាក់ព័ន្ធនឹងការងារដែលគ្មានការអនុញ្ញាតនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយជនបរទេសត្រូវតែជាសមាជិកនៃនិកាយរបស់អ្នកដាក់ពាក្យសុំក្នុងអំឡុងពេលពីរឆ្នាំនៃការងារមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់។

និយោជកអាមេរិកឬកម្មករនិយោជិតរបស់ខ្លួនត្រូវធ្វើទម្រង់ I-360 បណ្តឹងសុំកូនចិញ្ចឹមអាមេសៀនស្ដ្រីមេម៉ាយឬអ្នកអន្តោប្រវេសន៍ពិសេសដើម្បីស្នើសុំការចាត់ចំណាត់ថ្នាក់បុគ្គលិកសាសនាអន្តោប្រវេសន៍ពិសេស។ ទាំងអង្គការសាសនាមិនស្វែងរកប្រាក់ចំណេញនិងបុគ្គលិកសាសនាត្រូវតែបំពេញនូវតម្រូវការដែលបានរៀបរាប់ដូចខាងក្រោម។

ឯកសារគាំទ្រដែលត្រូវការសម្រាប់អង្គការសាសនា

ភ័ស្តុតាងនៃស្ថានភាពលើកលែងពន្ធតម្រូវអោយមានដូចតទៅ:

  • ប្រសិនបើអង្គការសាសនាមានលិខិតឆ្លងដែនផ្ទាល់ខ្លួន IRS 501 (c) (3) ផ្ទាល់ខ្លួនសូមផ្តល់លិខិតបញ្ជាក់ត្រឹមត្រូវបច្ចុប្បន្នពី IRS បង្ហាញថាអង្គការនេះត្រូវបានលើកលែងពន្ធ
  • ប្រសិនបើអង្គការត្រូវបានទទួលស្គាល់ថាជាការលើកលែងពន្ធក្រោមការលើកលែងពន្ធជាក្រុមសូមផ្តល់លិខិតបញ្ជាក់ការលើកលែងពន្ធ IRS ដែលមានសុពលភាពនាពេលបច្ចុប្បន្ន។
  • ប្រសិនបើអង្គការត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងនិកាយសាសនាសូមផ្តល់នូវ:
    • លិខិតបញ្ជាក់ត្រឹមត្រូវបច្ចុប្បន្នពី IRS បង្ហាញថាអង្គការនេះត្រូវបានលើកលែងពន្ធ;
    • ឯកសារដែលបង្កើតលក្ខណៈនិងគោលបំណងសាសនារបស់អង្គការ
    • អក្សរសិល្ប៍រៀបចំ និង
    • វិញ្ញាបនប័ត្រនិកាយសាសនា។

ភស្តុតាងនៃសំណងប្រាក់ខែឬមិនមែនប្រាក់ខែដូចមានបង្ហាញដោយចំណុចខាងក្រោម:

  • ភ័ស្តុតាងដែលអាចផ្ទៀងផ្ទាត់បានបង្ហាញពីរបៀបដែលអង្គការនឹងទូទាត់សំណងដល់បុគ្គលិកសាសនារួមទាំងសំណងជាក់ស្តែងឬរូបិយប័ណ្ណជាក់លាក់។ ភស្តុតាងអាចរួមមាន:
    • ភស្តុតាងពីមុននៃសំណងសម្រាប់មុខតំណែងស្រដៀងគ្នា។
    • ថវិកាដែលបង្ហាញប្រាក់ដែលទុកដោយឡែកសម្រាប់ប្រាក់ខែការជួលជាដើម។
    • ភស្តុតាងដែលថាបន្ទប់និងក្រុមប្រឹក្សាភិបាលនឹងត្រូវបានផ្តល់ជូនដល់បុគ្គលិកសាសនា;
    • ប្រសិនបើឯកសាររបស់ IRS ដូចជា IRS Form W-2 ឬលិខិតបញ្ជាក់ពន្ធដែលមានការអនុញ្ញាតអាចរកបានវាត្រូវតែផ្តល់ជូន។ និង
    • ប្រសិនបើគ្មានឯកសាររបស់ IRS សូមពន្យល់ពីមូលហេតុនិងផ្តល់ឯកសារដែលអាចផ្ទៀងផ្ទាត់បាននិងអាចផ្ទៀងផ្ទាត់បាន

ឯកសារគាំទ្រដែលត្រូវការសម្រាប់បុគ្គលិកសាសនា

ភស្តុតាងនៃសមាជិកភាព តម្រូវឱ្យមានភស្តុតាងដែលថាបុគ្គលិកសាសនាគឺជាសមាជិកនៃនិកាយសាសនាដែលមានអង្គការសាសនាមិនរកប្រាក់ចំណេញត្រឹមត្រូវនៅសហរដ្ឋអាមេរិករយៈពេលយ៉ាងហោចណាស់ 2 ឆ្នាំមុនពេលដាក់ពាក្យសុំ។ ឯកសារដើម្បីកំណត់ថាអ្នកធ្វើការខាងសាសនាមានសមត្ថភាពដើម្បីបំពេញមុខងារភារៈដែលបានផ្តល់ជូនសម្រាប់រដ្ឋមន្ត្រីមួយដែលនឹងតម្រូវឱ្យមាន:

  • ច្បាប់ថតចម្លងវិញ្ញាបនបត្រនៃការតែងតាំងឬឯកសារស្រដៀងគ្នារបស់អ្នកធ្វើការខាងសាសនា
  • ឯកសារដែលបង្ហាញពីការទទួលស្គាល់គុណវុឌ្ឍិរបស់អ្នកធ្វើការខាងសាសនាជារដ្ឋមន្ត្រីនៅក្នុងនិកាយសាសនាក៏ដូចជាភស្តុតាងដែលថាគាត់បានបញ្ចប់វគ្គសិក្សាណាមួយនៃការអប់រំខាងសាសនាតាមវិទ្យាស្ថានខាងសាសនាដែលទទួលស្គាល់ជាធម្មតាត្រូវបានតម្រូវឬទទួលស្គាល់ដោយនិកាយសាសនានោះ។ រួមបញ្ចូលប្រតិចារឹកកម្មវិធីសិក្សានិងឯកសារដែលកំណត់ថាស្ថាប័នខាងសាសនាត្រូវបានទទួលស្គាល់ដោយនិកាយ
  • បើសិនជានិកាយមិនតម្រូវឱ្យមានការអប់រំតាមទ្រឹស្ដីទេនោះសូមផ្តល់នូវ:
    • តំរូវការរបស់និកាយសាសនាសម្រាប់ការតែងតាំងដើម្បីបម្រើ
    • បញ្ជីនៃភារកិច្ចដែលធ្វើដោយគុណធម៌នៃការតែងតាំង;
    • កម្រិតនៃការតែងតាំងរបស់និកាយបើមាន និង
    • ភស្ដុតាងនៃការបំពេញកម្មសិទ្ធិកម្មរបស់និកាយសាសនាចំពោះការតែងតាំង

ភស្តុតាងនៃការងារសាសនាពីមុន (ទាំងក្រៅប្រទេសឬស្ថានភាពអន្តោប្រវេសន៍ស្របច្បាប់នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក) ។ ប្រសិនបើការងារមុនចាំបាច់គឺ:

  • នៅសហរដ្ឋអាមេរិចនិងអ្នកធ្វើការខាងសាសនាបានទទួលសំណងប្រាក់ខែផ្តល់ឯកសារដែលបង្ហាញថាគាត់បានទទួលប្រាក់ខែ។ នេះអាចរួមបញ្ចូលប៉ុន្តែមិនត្រូវបានកំណត់ចំពោះសំណុំបែបបទ W-2 ឬច្បាប់ចម្លងនៃការត្រឡប់មកវិញពន្ធលើប្រាក់ចំណូលបានដាក់ពាក្យដែលឆ្លុះបញ្ចាំងពីការងារនិងសំណងបែបនេះសម្រាប់ការងារមុន។
  • កន្លែងផ្តល់ប្រាក់សំណងដែលមិនមែនជាប្រាក់ឈ្នួលបន្ទាប់មកបុគ្គលិកសាសនាគួរតែមើលឃើញ:
    • ប្រសិនបើមានឯកសាររបស់ IRS សូមផ្តល់ឯកសារស្តីពីប្រាក់សំណងដែលមិនមែនជាប្រាក់ឈ្នួលរបស់ IRS ។ ឬ
    • ប្រសិនបើគ្មានឯកសាររបស់ IRS សូមពន្យល់ពីមូលហេតុនិងផ្តល់ឯកសារដែលអាចផ្ទៀងផ្ទាត់បាននិងអាចផ្ទៀងផ្ទាត់បាន
  • ប្រសិនបើបុគ្គលិកសាសនាមិនទទួលបានប្រាក់បៀវត្សរ៍ប៉ុន្តែត្រូវបានគាំទ្រដោយខ្លួនគាត់និងអ្នកនៅក្នុងបន្ទុកផ្តល់ឯកសារដែលអាចផ្ទៀងផ្ទាត់បានដើម្បីបង្ហាញពីការគាំទ្រ។ វាអាចរួមបញ្ចូលប៉ុន្តែមិនត្រូវបានកំណត់ទេរបាយការណ៍ហិរញ្ញវត្ថុដែលបានធ្វើសវនកម្មរបាយការណ៍គ្រឹះស្ថានហិរញ្ញវត្ថុរបាយការណ៍គណនីឈ្មួញជើងសារឯកសារទុកចិត្តដែលបានចុះហត្ថលេខាដោយមេធាវីឬភ័ស្តុតាងផ្សេងទៀត។
  • ប្រសិនបើបទពិសោធមុនចាំបាច់ត្រូវបានគេទទួលបាននៅក្រៅប្រទេសផ្តល់ភស្តុតាងដែលអាចប្រៀបធៀបបាននៃការងារសាសនា។

ថ្ងៃខួបកំណើតថ្ងៃខួបកំណើតសម្រាប់បុគ្គលិកសាសនាមិនមែនជារដ្ឋមន្ត្រី

នេះ មិនមែនជារដ្ឋមន្ត្រី កម្មវិធីកម្មករសាសនាអន្តោប្រវេសន៍ពិសេសបច្ចុប្បន្ននេះផុតកំណត់នៅថ្ងៃទី 30 ខែកញ្ញាឆ្នាំ 2015 ។ ច្បាប់អនុញ្ញាតឱ្យកម្មករទាំងនេះធ្វើអន្តោប្រវេសន៍ឬសម្របខ្លួនទៅអ្នកស្នាក់នៅអចិន្រ្តៃយ៍នៅកាលបរិច្ឆេទនោះ។ អ្នកធ្វើការសាសនាពិសេសជនអន្តោរប្រវេសន៍ពិសេសដែលមិនមែនជារដ្ឋមន្ត្រីរួមបញ្ចូលទាំងអ្នកដែលមានមុខរបរសាសនាឬមុខរបរដែលមានជំនាញវិជ្ជាជីវៈឬមិនមែនវិជ្ជាជីវៈ។ ថ្ងៃខួបកំណើតក៏អនុវត្តផងដែរចំពោះស្វាមីភរិយានិងកូន ៗ របស់បុគ្គលិកសាសនាដែលមិនមែនជាអ្នកបំរើពិសេសទាំងនេះ។ ជនអន្តោរប្រវេសន៍ពិសេសដែលចូលទៅសហរដ្ឋអាមេរិកតែមួយគត់សម្រាប់គោលបំណងនៃមុខតំណែងរបស់រដ្ឋមន្ត្រីមួយនិងប្តីប្រពន្ធនិងកូន ៗ ដែលនៅជាមួយពួកគេមិនមានផលប៉ះពាល់ពីថ្ងៃខួបកំណើតនេះទេ។

ថ្ងៃខួបកំណើតនេះគឺជាចុងបួនលើកលែងតែសភាអាមេរិកបន្តពង្រីកវាម្តងទៀតដូចពីមុនដែរ។ សូមតាមដាន ប្លុករបស់យើង សម្រាប់ការធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពនាពេលអនាគត។

ក្រុមគ្រួសារនៃ EB -4 កម្មករអន្តោប្រវេសន៍ពិសេស

ប្តីឬប្រពន្ធដែលធ្វើការងារអន្តោប្រវេសន៍ពិសេសនិងកូនក្មេងដែលមិនទាន់រៀបការអាយុក្រោម 21 ឆ្នាំអាចទៅអមដំណើរឬធ្វើតាមដើម្បីចូលរួមជាមួយអ្នកធ្វើការខាងសាសនាសំខាន់ៗឬកែសម្រួលស្ថានភាពនៅសហរដ្ឋអាមេរិក។ សំរាប់ព័ត៌មានបន្ថែមសូមមើល "ប័ណ្ណបៃតង" ភ្ជាប់ទៅខាងស្តាំ។

[printfriendly]