Visa Σφραγίδα ΗΠΑΟι αλλοδαποί υπήκοοι μπορούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μη μετανάστες για να συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκές σπουδές στη χώρα αυτή, με την επιφύλαξη ορισμένων περιορισμών. Αυτοί οι φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να κυμανθούν από μαθητές δημοτικού έως υποψήφιους διδάκτορες και άτομα που ασχολούνται με μεταδιδακτορικές σπουδές, ταξινομούνται στην κατηγορία θεωρήσεων F.

Διαδικασία αίτησης

Ο αλλοδαπός που επιδιώκει να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη άδεια από το USCIS. Ο φοιτητής πρέπει να αποκτήσει πιστοποιητικό επιλεξιμότητας (έντυπο I-20) από αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα (όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας) στην οποία θα εγγραφεί και θα υποβάλει αυτό το πιστοποιητικό, μαζί με μια αίτηση για θεώρηση διαβατηρίου και συνοδευτικά έγγραφα, σε αμερικανικό προξενείο στην χώρα καταγωγής του αλλοδαπού. Μόλις εκδοθεί η θεώρηση, ο φοιτητής μπορεί να υποβάλει αίτηση στα σύνορα για είσοδο στις ΗΠΑ, όπως και κάθε μη μετανάστης. Ένας υποψήφιος φοιτητής που βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ με διαφορετικό καθεστώς μη μετανάστευσης μπορεί να ζητήσει από την Υπηρεσία Μετανάστευσης να αλλάξει το καθεστώς των σπουδαστών για να αρχίσει σπουδές μόνο όταν έχει εγκριθεί. Ωστόσο, δεδομένων των πολλών μηνών που μπορεί να χρειαστεί για την έγκριση της αίτησης αλλαγής της κατάστασης, μπορεί να είναι πιο γρήγορος ο σπουδαστής να επισκεφθεί την πατρίδα του και να υποβάλει αίτηση στο αμερικανικό προξενείο εκεί.

Βασικές απαιτήσεις για την απόκτηση της κατάστασης F-1

1. Ο αλλοδαπός πρέπει να εγγραφεί σε ένα «ακαδημαϊκό» εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όχι ένα πρόγραμμα επαγγελματικού τύπου.

  • Η εγγραφή σε ένα δημοτικό σχολείο, ακαδημαϊκό γυμνάσιο, κολέγιο, πανεπιστήμιο, σεμινάριο, ωδείο ή πρόγραμμα γλωσσικής κατάρτισης χαρακτηρίζεται ως «ακαδημαϊκή» μελέτη. Ένας «ακαδημαϊκός» φοιτητής μπορεί να αναζητήσει πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό. ή άλλο μεταπτυχιακό δίπλωμα, ή να συμμετέχουν σε μεταδιδακτορικές σπουδές.

  • Άλλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσφέρονται από τις σχολές τεχνικών και επαγγελματικών σχολών, και τα επαγγελματικά γυμνάσια, θεωρούνται επαγγελματικά, απαιτώντας την έκδοση θεωρήσεων Μ.

  • Το σχολείο που εκδίδει τον φοιτητή την τεκμηρίωση που απαιτείται για μια φοιτητική βίζα, έντυπο I-20, θα πρέπει να γνωρίζει αν το πρόγραμμα σπουδαστών θεωρείται ακαδημαϊκό και να εκδίδει τα κατάλληλα τεκμηρίωση.

2. Ο αλλοδαπός πρέπει να εγγραφεί σε ένα εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τη συμμετοχή ξένων φοιτητών.

3. Ο αλλοδαπός πρέπει να συμμορφώνεται με τους περιορισμούς που επιδιώκουν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σπουδών σε δημόσια δημοτικά ή δευτεροβάθμια σχολεία. Αυτοί οι φοιτητές μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσουν ιδιωτικό σχολείο για στοιχειώδη, μεσαία ή γυμνάσια. Οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να φοιτήσουν σε δημόσια πανεπιστήμια και κολέγια, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν εκτός των κρατικών τιμών διδάκτρων. 

4. Ο αλλοδαπός πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο "πλήρες μάθημα" στο σχολείο.

5. Ο αλλοδαπός πρέπει να είναι καταρτισμένος στα αγγλικά ή να είναι εγγεγραμμένος σε μαθήματα αγγλικής γλώσσας που οδηγούν σε επάρκεια. Μια Visa F-1 είναι ακόμα διαθέσιμη σε έναν αλλοδαπό για να του επιτρέψει να εγγραφεί σε πρόγραμμα σπουδών αγγλικής γλώσσας ώστε να μπορέσει να γίνει ικανός.

6. Ο αλλοδαπός πρέπει να έχει στη διάθεσή του επαρκή κεφάλαια για να υποστηρίξει τον εαυτό του εντελώς καθ 'όλη τη διάρκεια του προτεινόμενου κύκλου σπουδών. Άλλοι χορηγοί, φίλοι ή μέλη της οικογένειας μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρουν την υποστήριξή τους για να επιτρέψουν στον σπουδαστή να σπουδάσει στις ΗΠΑ

7. Ο αλλοδαπός πρέπει να διατηρήσει μια κατοικία στο εξωτερικό που δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει και πρέπει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του.

8. Κατά την πρώτη εισαγωγή, ο αλλοδαπός πρέπει να σκοπεύει να παρακολουθήσει το σχολείο που καθορίζεται στη θεώρηση F-1.

[printfriendly]