Visa Σφραγίδα ΗΠΑΜια R-1 είναι αλλοδαπός που έρχεται προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες για να απασχολείται τουλάχιστον μερικής απασχόλησης (μέσος όρος τουλάχιστον 20 ωρών την εβδομάδα) από μη κερδοσκοπικό θρησκευτικό οργανισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες (ή έναν οργανισμό που είναι που συνδέεται με το θρησκευτικό δόγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες) να εργάζεται ως υπουργός ή σε θρησκευτικό επάγγελμα ή επαγγέλματα.

Προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις, ο αλλοδαπός πρέπει να είναι μέλος θρησκευτικής ονομασίας με καλόπιστο μη κερδοσκοπικό θρησκευτικό οργανισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουλάχιστον 2 χρόνια αμέσως πριν από την κατάθεση της αναφοράς.

Τόσο η αναφέρουσα οργάνωση όσο και ο θρησκευόμενος εργαζόμενος πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν ως εξής:

Υποστηρικτικά έγγραφα που απαιτούνται για τον θρησκευτικό οργανισμό

Υποστηρικτικά έγγραφα που απαιτούνται για τον θρησκευόμενο εργαζόμενο

Απόδειξη φοροαπαλλαγής

  • Εάν η θρησκευτική οργάνωση έχει το δικό της άτομο IRS 501 (c) (3) επιστολή, να παράσχετε μια έγκυρη επιστολή καθορισμού από το IRS που να δείχνει ότι ο οργανισμός είναι απαλλαγμένος από φόρους
  • Εάν ο οργανισμός αναγνωριστεί ως απαλλασσόμενος φόρος στο πλαίσιο φορολογικής απαλλαγής κατά ομάδες, παρέχετε μια ομαδική απόφαση
  • Εάν η οργάνωση είναι συνδεδεμένη με τη θρησκευτική ονομασία, παρέχετε:
    • Μια επί του παρόντος έγκυρη επιστολή καθορισμού από το IRS που δείχνει ότι ο οργανισμός είναι απαλλαγμένος από τον φόρο?
    • Τεκμηρίωση που καθορίζει τη θρησκευτική φύση και τον σκοπό της οργάνωσης.
    • Οργανωτική βιβλιογραφία. και
    • Πιστοποίηση θρησκευτικών δόσεων, η οποία αποτελεί μέρος του συμπληρώματος ταξινόμησης R-1 στο έντυπο I-129 (βλέπε τους συνδέσμους στα δεξιά)

Απόδειξη αποζημίωσης μισθωτών ή μη μισθωτών

  • Επαληθεύσιμα στοιχεία που δείχνουν πώς ο οργανισμός θα αποζημιώσει τον θρησκευόμενο εργαζόμενο, συμπεριλαμβανομένης ειδικής νομισματικής ή σε είδος αποζημίωσης. Τα αποδεικτικά στοιχεία αποζημίωσης μπορούν να περιλαμβάνουν:
    • Στοιχεία προηγούμενης αποζημίωσης για παρόμοιες θέσεις.
    • Προϋπολογισμοί που εμφανίζουν χρήματα που προορίζονται για μισθούς, μισθώσεις κ.λπ. ·
    • Αποδεικτικά στοιχεία ότι το θρησκευόμενο εργαζόμενο θα προσφερθεί στο δωμάτιο και στον πίνακα.
    • Εάν είναι διαθέσιμα έγγραφα της IRS όπως το έντυπο W-2 ή πιστοποιημένες φορολογικές δηλώσεις, πρέπει να παρέχονται. και
    • Εάν τα έγγραφα IRS δεν είναι διαθέσιμα, πρέπει να εξηγήσετε τους λόγους και να παράσχετε συγκρίσιμα και επαληθεύσιμα έγγραφα

Εάν ο θρησκευόμενος εργαζόμενος θα είναι αυτοσυντηρούμενος

  • Τα έγγραφα που δείχνουν ότι ο θρησκευόμενος εργαζόμενος θα κατέχει θέση που αποτελεί μέρος ενός καθιερωμένου προγράμματος για προσωρινή, μη αντισταθμισμένη ιεραποστολική εργασία, το οποίο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου διεθνούς προγράμματος ιεραποστολικής εργασίας που χρηματοδοτείται από την ονομασία
  • Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο οργανισμός έχει καθιερωμένο πρόγραμμα για προσωρινή, μη αντισταθμισμένη ιεραποστολική εργασία στην οποία:
    • Οι αποζημιωθέντες ή μη αντισταθμισμένοι αλλοδαποί εργαζόμενοι είχαν προηγουμένως την ιδιότητα R-1.
    • Οι ιεραποστολικοί εργάτες είναι κατά παράδοση μη αντισταθμισμένοι.
    • Ο οργανισμός παρέχει επίσημη εκπαίδευση για τους ιεραποστόλους. και
    • Η συμμετοχή σε μια τέτοια ιεραποστολική εργασία είναι ένα καθιερωμένο στοιχείο της θρησκευτικής ανάπτυξης σε αυτή την ονομασία.
  • Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η θρησκευτική ονομασία του οργανισμού διατηρεί ιεραποστολικά προγράμματα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό
  • Αποδεικτικά στοιχεία της αποδοχής του θρησκευτικού εργάτη στο ιεραποστολικό πρόγραμμα
  • Αποδεικτικά των καθηκόντων και των ευθυνών που συνδέονται με αυτό το παραδοσιακά μη αντισταθμισμένο ιεραποστολικό έργο

Αντίγραφα των τραπεζικών αρχείων ή των προϋπολογισμών του θρησκευόμενου που τεκμηριώνουν τις πηγές αυτοπροστασίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, χωρίς περιορισμό, προσωπικές ή οικογενειακές αποταμιεύσεις, δωμάτιο και συμβούλιο με οικογενειακές οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες, δωρεές από τις εκκλησίες της ονομάσεως ή άλλες επαληθεύσιμες αποδείξεις

Απόδειξη συμμετοχής

  • Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο θρησκευόμενος εργαζόμενος είναι μέλος θρησκευτικής ονομασίας με καλόπιστο μη κερδοσκοπικό θρησκευτικό οργανισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουλάχιστον 2 χρόνια αμέσως πριν από την κατάθεση της αναφοράς

Εάν ο θρησκευόμενος εργάζεται ως υπουργός, θα παρέχει:

  • Αντίγραφο του πιστοποιητικού χειροτονίας ή παρόμοιων εγγράφων του θρησκευτικού εργαζόμενου
  • Έγγραφα που αποδεικνύουν την αποδοχή του προσόντος του θρησκευτικού εργάτη ως υπουργού στο θρησκευτικό δόγμα, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία ότι ολοκλήρωσε οποιαδήποτε πορεία θεολογικής εκπαίδευσης σε διαπιστευμένο θεολογικό ίδρυμα που κανονικά απαιτείται ή αναγνωρίζεται από αυτή τη θρησκευτική ονομασία. Συμπεριλάβετε μεταγραφές, πρόγραμμα σπουδών και τεκμηρίωση που αποδεικνύουν ότι ο θεολογικός φορέας είναι διαπιστευμένος με την ονομασία
  • Εάν η ονομασία δεν απαιτεί προκαθορισμένη θεολογική εκπαίδευση, θα πρέπει να παρέχετε:
    • Οι απαιτήσεις της θρησκευτικής ονοματολογίας για χειροτονία σε υπουργό.
    • Κατάλογος των καθηκόντων που εκτελούνται με χειροτονία.
    • Τα επίπεδα συντονισμού της ονοματολογίας, εάν υπάρχουν. και
    • Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο θρησκευόμενος εργαζόμενος ολοκλήρωσε τις απαιτήσεις της ονοματολογίας για χειροτονία

Απόδειξη προηγούμενης απασχόλησης R-1 (για επέκταση διαμονής ως R-1)

  • Αν ο θρησκευόμενος εργαζόμενος έλαβε μισθωτή αποζημίωση, παράσχετε έγγραφα της IRS που δείχνουν ότι έλαβε μισθό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, ενδεικτικά, το Έντυπο W-2 ή επικυρωμένα αντίγραφα των καταγεγραμμένων φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος που αντικατοπτρίζουν αυτή την εργασία και αποζημίωση για την προηγούμενη απασχόληση της R-1
  • Εάν ο θρησκευόμενος εργαζόμενος έλαβε μη αποζημίωση:
    • Εάν τα έγγραφα IRS είναι διαθέσιμα, παρέχετε την IRS τεκμηρίωση της μη μισθωτής αποζημίωσης. ή
    • Εάν τα έγγραφα του IRS δεν είναι διαθέσιμα, εξηγήστε γιατί και να παράσχετε συγκρίσιμες, επαληθεύσιμες αποδείξεις για όλη την οικονομική υποστήριξη (περιλαμβανομένων των επιχορηγήσεων, του δωματίου και του συμβουλίου ή άλλης υποστήριξης) με περιγραφή της θέσης όπου ζούσε ο θρησκευόμενος εργαζόμενος, έζησε ή άλλα στοιχεία
  • Εάν ο θρησκευόμενος εργαζόμενος δεν έλαβε μισθό αλλά υποστήριξε τον εαυτό του και τα εξαρτώμενα πρόσωπα, να παράσχει επαληθεύσιμα έγγραφα για να δείξει πώς διατηρήθηκε η υποστήριξη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, χωρίς περιορισμό, τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις, τα αρχεία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τις δηλώσεις λογαριασμού χρηματιστηρίου, τα έγγραφα εμπιστοσύνης που υπογράφονται από δικηγόρο ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία

 

Το άτομο που αναζητά την ιδιότητα της βίζας R-1 μπορεί να ζητήσει αρχική περίοδο διαμονής έως και 30 μήνες. Οι επεκτάσεις διαμονής μπορούν να χορηγηθούν έως και 30 μήνες. Ο συνολικός χρόνος παραμονής του θρησκευτικού εργάτη στις ΗΠΑ στην ταξινόμηση R-1 δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 έτη (60 μήνες).

Οικογένεια των κατόχων θεωρήσεων R-1

Ένας σύζυγος του θρησκευτικού εργάτη του R-1 και τα άγαμα τέκνα (ηλικίας κάτω των 21 ετών) μπορεί να είναι επιλέξιμοι για ταξινόμηση R-2. Ένα εξαρτώμενο από την R-2 δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να δέχεται απασχόληση με βάση αυτή την ταξινόμηση θεωρήσεων.

[printfriendly]