Οι υπουργοί και οι μη υπουργοί που ασχολούνται με τα θρησκευτικά επαγγέλματα και τα επαγγέλματα είναι σε θέση να αναζητήσουν βίζα EB-4 για να εκτελούν θρησκευτικές δουλειές σε αποζημιωμένη θέση πλήρους απασχόλησης. Ορισμένες σημαντικές διακρίσεις μεταξύ των θέσεων του Υπουργού και των Μη Υπουργών είναι οι εξής:

Μη υπουργός Θρησκευτικών Εργατών Cap

Υπάρχει ένα νόμιμο αριθμητικό όριο ή «ανώτατο όριο» των 5.000 εργαζομένων, στους οποίους μπορεί να εκδοθεί βίζα μη-υπουργού Θρησκευτικών Ελλήνων EB-4 κατά τη διάρκεια κάθε οικονομικής χρήσης. Το οικονομικό έτος αρχίζει την 1η Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους και λήγει την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο για ειδικούς μετανάστες θρησκευτικούς εργάτες που επιδιώκουν τη θεώρηση EB-4 αποκλειστικά για την άσκηση του επαγγέλματος ενός υπουργού.

Κριτήρια καταλληλότητας

Για να χαρακτηριστεί ως ειδικός μετανάστης θρησκευτικός εργάτης, ο αλλοδαπός πρέπει:

  1. Υπήρξε μέλος θρησκευτικής ονομασίας που έχει καλόπιστο μη κερδοσκοπικό θρησκευτικό οργανισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουλάχιστον 2 χρόνια αμέσως πριν από την υποβολή αίτησης για το καθεστώς αυτό με το USCIS.
  2. Προσπαθήστε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστείτε σε ένα πλήρης απασχόληση, επί πληρωμή θέση σε ένα από τα ακόλουθα επαγγέλματα:
    • Μόνο ως υπουργός αυτής της θρησκευτικής ονομασίας.
    • Ένας θρησκευτικός στόχος είτε σε επαγγελματική είτε σε μη επαγγελματική ιδιότητα.
    • Θρησκευτική κατοχή είτε σε επαγγελματική είτε σε μη επαγγελματική ιδιότητα · ή
    • Ένας καλόπιστος μη κερδοσκοπικός θρησκευτικός οργανισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  3. Ελάτε να εργαστείτε για:
    • Ένας καλόπιστος μη κερδοσκοπικός θρησκευτικός οργανισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες. ή
    • Ένας καλόπιστος οργανισμός που συνδέεται με το θρησκευτικό δόγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  4. Εργάζονται σε μία από τις θέσεις που περιγράφονται παραπάνω μετά την ηλικία των 14 ετών, είτε στο εξωτερικό είτε στο νόμιμο καθεστώς μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχώς για τουλάχιστον δύο χρόνια αμέσως πριν από την υποβολή μιας αναφοράς με την USCIS. Το προηγούμενο θρησκευτικό έργο δεν χρειάζεται να αντιστοιχεί ακριβώς στο είδος της εργασίας που πρέπει να εκτελεστεί. Η διακοπή της συνέχειας των εργασιών κατά τα δύο προηγούμενα έτη δεν θα επηρεάσει την επιλεξιμότητα εφόσον:
    • Ο αλλοδαπός εξακολουθούσε να εργάζεται ως θρησκευτικός εργάτης.
    • Το διάλειμμα δεν υπερβαίνει τα δύο έτη. και
    • Η φύση του διαλείμματος ήταν για περαιτέρω θρησκευτική κατάρτιση ή για δουλειά που δεν συνεπάγεται μη εξουσιοδοτημένη εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, ο αλλοδαπός πρέπει να ήταν μέλος της ονομασίας του αναφέροντα καθ 'όλη τη διάρκεια των δύο ετών της επαγγελματικής απασχόλησης.

Ένας Αμερικανός εργοδότης ή ο εργαζόμενος για λογαριασμό του πρέπει να καταθέσει το Έντυπο I-360, Αίτημα για Αμερικάνο, Χήρα ή Ειδικό Μετανάστη, να ζητήσει ειδική ταξινόμηση μεταναστών θρησκευτικών εργαζομένων. Τόσο η μη κερδοσκοπική θρησκευτική οργάνωση που απασχολεί όσο και ο θρησκευόμενος εργαζόμενος πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που αναφέρονται παρακάτω.

Υποστηρικτικά έγγραφα που απαιτούνται για τον θρησκευτικό οργανισμό

Η απόδειξη της απαλλαγής από το φόρο απαιτεί ένα από τα ακόλουθα:

  • Εάν η θρησκευτική οργάνωση έχει τη δική της ατομική IRS 501 (c) (3) επιστολή, παράσχετε μια έγκυρη επιστολή καθορισμού από την IRS που δείχνει ότι ο οργανισμός είναι απαλλαγμένος από φόρους
  • Εάν ο οργανισμός αναγνωρίζεται ως απαλλασσόμενος από τον φόρο στο πλαίσιο απαλλαγής από τον φόρο ομίλου, παρέχετε μια έγκυρη επιστολή καθορισμού της φοροαπαλλαγής του ομίλου IRS
  • Εάν η οργάνωση είναι συνδεδεμένη με τη θρησκευτική ονομασία, παρέχετε:
    • Μια έγκυρη επιστολή καθορισμού από την IRS που δείχνει ότι ο οργανισμός είναι απαλλαγμένος από φόρους.
    • Τεκμηρίωση που καθορίζει τη θρησκευτική φύση και τον σκοπό της οργάνωσης.
    • Οργανωτική βιβλιογραφία. και
    • Πιστοποίηση θρησκευτικών δόσεων.

Απόδειξη αποζημίωσης μισθωτών ή μη μισθωτών, όπως φαίνεται από τα ακόλουθα:

  • Επαληθεύσιμα στοιχεία που δείχνουν πώς ο οργανισμός θα αποζημιώσει τον θρησκευόμενο εργαζόμενο, συμπεριλαμβανομένης ειδικής νομισματικής ή σε είδος αποζημίωσης. Οι αποδείξεις μπορεί να περιλαμβάνουν:
    • Στοιχεία προηγούμενης αποζημίωσης για παρόμοιες θέσεις.
    • Προϋπολογισμοί που εμφανίζουν χρήματα που προορίζονται για μισθούς, μισθώσεις κ.λπ. ·
    • Αποδεικτικά στοιχεία ότι το θρησκευόμενο εργαζόμενο θα προσφερθεί στο δωμάτιο και στον πίνακα.
    • Εάν είναι διαθέσιμη η τεκμηρίωση IRS, όπως το έντυπο IRS W-2 ή πιστοποιημένες φορολογικές δηλώσεις, πρέπει να παρέχεται. και
    • Εάν τα έγγραφα IRS δεν είναι διαθέσιμα, εξηγήστε γιατί και παράσχετε συγκρίσιμα και επαληθεύσιμα έγγραφα

Υποστηρικτικά έγγραφα που απαιτούνται για τον θρησκευόμενο εργαζόμενο

Απόδειξη συμμετοχής απαιτεί την απόδειξη ότι ο θρησκευόμενος εργαζόμενος είναι μέλος θρησκευτικής ονομασίας με καλόπιστο μη κερδοσκοπικό θρησκευτικό οργανισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουλάχιστον 2 χρόνια αμέσως πριν από την κατάθεση της αναφοράς. Η τεκμηρίωση για να διαπιστωθεί ότι ο θρησκευόμενος εργαζόμενος έχει τα προσόντα για την εκτέλεση των καθηκόντων της προσφερόμενης θέσης για έναν υπουργό θα απαιτήσει:

  • Αντίγραφο του πιστοποιητικού χειροτονίας ή παρόμοιων εγγράφων του θρησκευτικού εργαζόμενου
  • Έγγραφα που αποδεικνύουν την αποδοχή του προσόντος του θρησκευτικού εργάτη ως υπουργού στο θρησκευτικό δόγμα, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία ότι ολοκλήρωσε οποιαδήποτε πορεία θεολογικής εκπαίδευσης σε διαπιστευμένο θεολογικό ίδρυμα που κανονικά απαιτείται ή αναγνωρίζεται από αυτή τη θρησκευτική ονομασία. Συμπεριλάβετε μεταγραφές, πρόγραμμα σπουδών και τεκμηρίωση που αποδεικνύουν ότι ο θεολογικός φορέας είναι διαπιστευμένος με την ονομασία
  • Εάν η ονομασία δεν απαιτεί προκαθορισμένη θεολογική εκπαίδευση, θα πρέπει να παρέχετε:
    • Οι απαιτήσεις της θρησκευτικής ονοματολογίας για χειροτονία σε υπουργό.
    • Κατάλογος των καθηκόντων που εκτελούνται με χειροτονία.
    • Τα επίπεδα συντονισμού της ονοματολογίας, εάν υπάρχουν. και
    • Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο θρησκευόμενος εργαζόμενος ολοκλήρωσε τις απαιτήσεις της ονοματολογίας για χειροτονία

Απόδειξη προηγούμενου θρησκευτικού έργου (είτε στο εξωτερικό είτε στο νόμιμο καθεστώς μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες). Εάν η απαιτούμενη προηγούμενη απασχόληση ήταν:

  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο θρησκευόμενος εργαζόμενος έλαβε μισθωτή αποζημίωση, παρέσχε έγγραφα που δείχνουν ότι έλαβε μισθό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, ενδεικτικά, το Έντυπο W-2 ή επικυρωμένα αντίγραφα των καταγεγραμμένων φορολογικών δηλώσεων που αντικατοπτρίζουν την εργασία αυτή και την αποζημίωση για την προηγούμενη απασχόληση.
  • Μια μη μισθωτή θέση αποζημίωσης, τότε ο θρησκευόμενος εργαζόμενος πρέπει να δει:
    • Εάν τα έγγραφα IRS είναι διαθέσιμα, παρέχετε την IRS τεκμηρίωση της μη μισθωτής αποζημίωσης. ή
    • Εάν τα έγγραφα IRS δεν είναι διαθέσιμα, εξηγήστε γιατί και παράσχετε συγκρίσιμα και επαληθεύσιμα έγγραφα
  • Εάν ο θρησκευόμενος εργαζόμενος δεν έλαβε μισθό αλλά υποστήριξε τον εαυτό του και τα εξαρτώμενα πρόσωπα, να παράσχει επαληθεύσιμα έγγραφα για να δείξει πώς διατηρήθηκε η υποστήριξη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, χωρίς περιορισμό, τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις, τα αρχεία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τις δηλώσεις λογαριασμού χρηματιστηρίου, τα έγγραφα εμπιστοσύνης που υπογράφονται από δικηγόρο ή άλλα επαληθεύσιμα αποδεικτικά στοιχεία.
  • Αν η απαιτούμενη προηγούμενη εμπειρία αποκτήθηκε στο εξωτερικό, θα μπορούσαμε να παράσχουμε συγκρίσιμες αποδείξεις για το θρησκευτικό έργο.

Ημερομηνία ηλιοβασιλέματος για μη θρησκευόμενους θρησκευτικούς εργάτες

ο μη υπουργός το πρόγραμμα ειδικών μεταναστών θρησκευτικών εργαζομένων λήγει σήμερα στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Ο νόμος επιτρέπει σε αυτούς τους εργαζομένους να μεταναστεύσουν ή να προσαρμοστούν σε μόνιμο κάτοικο μέχρι την ημερομηνία αυτή. Οι μη υπουργικοί ειδικοί μεταναστευτικοί θρησκευτικοί εργάτες περιλαμβάνουν εκείνους που εμπίπτουν σε ένα θρησκευτικό επάγγελμα ή επαγγέλματα που ασκούν επαγγελματική ή μη επαγγελματική ιδιότητα. Η ημερομηνία του ηλιοβασιλέματος ισχύει και για τους συνοδούς συζύγους και τα παιδιά αυτών των μη υπουργικών ειδικών μεταναστών θρησκευτικών εργατών. Ειδικοί μετανάστες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκλειστικά για την άσκηση του επαγγέλματος ενός υπουργού και των συνοδών συζύγων και παιδιών τους δεν επηρεάζονται από αυτήν την ημερομηνία λήξης.

Αυτή η ημερομηνία ηλιοβασιλέματος είναι τελική, εκτός εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ το επεκτείνει ξανά όπως πριν. Παρακολουθήστε το ιστολόγιό μας για ενημερώσεις στο μέλλον.

Οικογένεια των ΕΒ-4 Ειδικών Μεταναστών Θρησκευτικών Εργαζομένων

Ένας σύζυγος ειδικού μετανάστριου θρησκευτικού εργάτη και άγαμα παιδιά κάτω των 21 ετών μπορούν να συνοδεύσουν ή να ακολουθήσουν για να ενταχθούν στον κύριο θρησκευτικό εργάτη ή να προσαρμόσουν το καθεστώς τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη σύνδεση "Πράσινη κάρτα" προς τα δεξιά.

[printfriendly]