Μια EB-2 Exceptional Visibility Ability είναι διαθέσιμη στα γενικά πεδία των επιστημών, των τεχνών ή των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την πολιτική των USCIS, οι "τέχνες" περιλαμβάνουν αθλητές και διασκεδαστές. Ορισμένες από τις βασικές απαιτήσεις που απαιτούνται για να επιδιωχθεί η απόκτηση της Visa για την Εξαιρετική Δυνατότητα EB-2 περιλαμβάνουν μια ποικιλία μορφών αποδεικτικών στοιχείων που πρέπει να επανεξεταστούν προσεκτικά, να προετοιμαστούν και να τεκμηριωθούν, όπως:

Απαίτηση 1: Να δείξει ότι ο αιτών έχει εξαιρετική ικανότητα στις τέχνες των επιστημών ή στις επιχειρήσεις.

Η αρχική απαίτηση είναι να δείξει ότι το πεδίο της προσπάθειας ή της εμπειρίας θα συμπεριληφθεί στις επιστήμες, τις τέχνες ή τις επιχειρήσεις. Παρακάτω παρατίθεται ένας γενικός κατάλογος των κριτηρίων που απαιτεί από έναν αιτούντα να παρουσιάσει τουλάχιστον 3 από τα 6 είδη αποδεικτικών στοιχείων. Αυτό είναι απαραίτητο για να εκτιμηθεί εάν, συνολικά, ο αιτών έχει "βαθμό εμπειρογνωμοσύνης σημαντικά υψηλότερο από αυτό που συνήθως συναντάμε" στις επιστήμες, τις τέχνες ή τις επιχειρήσεις:

  • Πτυχίο, δίπλωμα, πιστοποιητικό ή ανάλογο βραβείο από κολλέγιο, πανεπιστήμιο, σχολείο ή άλλο ίδρυμα, σχετικά με τον τομέα της εξαιρετικής ικανότητας
  • Τουλάχιστον δέκα χρόνια εμπειρίας πλήρους απασχόλησης στον τομέα σας
  • Εάν απαιτείται, άδεια ή πιστοποίηση για την άσκηση του επαγγέλματος ή του επαγγέλματός σας
  • Ένας υψηλός μισθός ή άλλη αμοιβή για τις υπηρεσίες, η οποία αποδεικνύει εξαιρετική ικανότητα
  • Μέλος επαγγελματικών ενώσεων
  • Αναγνωρίζεται για επιτεύγματα και σημαντική συμβολή στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης ή της βιομηχανίας

Μόλις ο αιτών αποδείξει ότι μπορεί να τεκμηριώσει τουλάχιστον 3 από τα προαναφερθέντα ρυθμιστικά κριτήρια, τότε η USCIS υποχρεούται να προβεί σε επανεξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που βασίζονται στην υπόθεση Θέμα του Καζάρι (596 F.3d 1115 (2010)), η οποία απαιτεί έναν "οριστικό προσδιορισμό των προσόντων" που περιλαμβάνει ανασκόπηση όλων των στοιχείων που υπάρχουν στο αρχείο. Η αξιολόγηση αυτή περιλαμβάνει την USCIS να καθορίζει εάν ο αναφέρων βρίσκεται στην κορυφή του πεδίου της προσπάθειάς του.

Προϋπόθεση 2: Να δείξει ότι ο αιτών "θα ωφελήσει σημαντικά την οικονομία των ΗΠΑ, τα πολιτιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, τα εκπαιδευτικά συμφέροντα των ΗΠΑ ή την ευημερία των ΗΠΑ.

Ένα μελλοντικό όφελος αποδεικνύεται γενικά με την τεκμηρίωση ενός προηγούμενου ιστορικού των επιτευγμάτων και την εξήγηση του τρόπου με τον οποίο αυτό υποδηλώνει τη μελλοντική επιτυχία του αιτούντος.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω απαιτήσεων, εκτός αν ο αιτών βρίσκεται στο Εθνικό ενδιαφέρον και μπορεί να παραιτηθεί από τη διαδικασία πιστοποίησης της εργασίας, προκειμένου να τύχει για την EB-2 Exceptional Ability Visa προσφορά εργασίας και πιστοποίηση της εργασίας απαιτούνται. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν αυτή η κατηγορία EB-2 Visa είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, παρακαλώ Επικοινωνία μας εξουσιοδοτημένο δικηγόρο μετανάστευσης για να συζητήσετε την υπόθεσή σας σήμερα.

 

[printfriendly]