Για ορισμένες πολυεθνικές εταιρείες, είναι απαραίτητη η διατήρηση αλλοδαπού εργαζομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην περίοδο εισδοχής, οι εργαζόμενοι χορηγούνται από το προσωρινές μη μεταναστευτικές θεωρήσεις, είναι σύνηθες ότι η διαμονή των έξι ή επτά ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρκεί για την επίτευξη των στόχων της εμπορικής τους επιχείρησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, με βάση τις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς των επιχειρήσεων των ΗΠΑ, ότι ένας εργοδότης των ΗΠΑ μπορεί να ζητήσει να κρατήσει έναν ξένο υπάλληλο για απεριόριστο χρονικό διάστημα μέσω πράσινης κάρτας. Χωρίς ένα τέτοιο όφελος, η αμερικανική οικονομία και θέσεις εργασίας για άλλους νόμιμους Αμερικανούς εργαζόμενους θα μπορούσαν να επηρεαστούν χωρίς τον ξένο εργαζόμενο.

Η τρίτη κατηγορία της θεώρησης EB-1, η οποία αναφέρεται κάποτε ως EB-1C, διατίθεται ως επιλογή για έναν ξένο υπάλληλο που επιδιώκει μόνιμη διαμονή στις ΗΠΑ. Η κατηγορία θεώρησης EB-1 για πολυεθνικούς διευθυντές ή στελέχη διαθέτει παρόμοιες απαιτήσεις για επιλεξιμότητας ως L-1 θεώρηση για πολυεθνικές ενδοεταιρικές μεταβιβάσεις. Παρόμοιο με το L-1, για να πληρούν τις προϋποθέσεις ενός εργοδότη των ΗΠΑ πρέπει να υποβάλει αίτηση με το USCIS για να ζητήσει τη μόνιμη απασχόληση του εκτελεστικού ή διευθυντικού υπαλλήλου. Ωστόσο, δεν απαιτείται να είναι ο υπάλληλος σε κατάσταση L-1. Μερικές από τις τυπικές απαιτήσεις για μια L-1 ισχύουν επίσης για την κατηγορία θεώρησης EB-1C: 

1. Ο υπάλληλος πρέπει να έχει εργαστεί στο εξωτερικό για έναν οργανισμό που πληροί τις προϋποθέσεις και είναι κατά κάποιον τρόπο συνδεδεμένη με τον μελλοντικό εργοδότη των ΗΠΑ για μια συνεχή περίοδο ενός έτους κατά τα τρία προηγούμενα έτη πριν από την είσοδο του εργαζομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

2. Ο μελλοντικός εργοδότης των ΗΠΑ πρέπει να είναι συνδεδεμένος με την υπερπόντια εταιρεία στην οποία εργάστηκε ο εργαζόμενος.

Μια βασική διαφορά μεταξύ της κατηγορίας θεώρησης L-1 και της σχετικής κατηγορίας EB-1 είναι ότι το EB-1 διατίθεται μόνο σε άτομα που θα απασχολούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε «εκτελεστική» ή «διευθυντική» θέση, καθώς και αν αυτοί είχαν παρόμοιες θέσεις ενώ στο εξωτερικό για την συνδεδεμένη εταιρεία. Ως εκ τούτου, αυτό μπορεί να επηρεάσει τους υπαλλήλους που βρίσκονται στην κατάσταση L-1B, ειδικά εάν ήταν μόνο επιλέξιμοι ως πολυεθνικοί υπάλληλοι με εξειδικευμένες γνώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι εργάτες θεωρήσεων L-1B μπορούν να επιδιώξουν να αλλάξουν την κατάστασή τους στην κατηγορία L-1A (πριν από τους τελευταίους 6 μήνες του 5ου έτους της κατάστασης L). Αυτό είναι κρίσιμο, διότι αν ένας υπάλληλος της L-1B μπορεί να μετατραπεί σε καθεστώς L-1A, η περίοδος εισδοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι μέγιστη 7 χρόνια. Αυτό είναι περισσότερο χρόνος για να αναζητήσετε μόνιμη κατοικία.

Μια άλλη απαίτηση για την αναφορά EB-1 για την Πολυεθνική Πράσινη Κάρτα είναι ότι η αμερικανική εταιρεία πρέπει να ασκεί ενεργές και λειτουργικές επιχειρηματικές δραστηριότητες για περίοδο τουλάχιστον ενός έτους πριν υποβάλει αναφορά στην USCIS. Αυτό είναι διαφορετικό από μια αναφορά L-1, η οποία μπορεί να χορηγηθεί σε μια νεοσυσταθείσα εταιρεία.  

Η εξέταση εάν η αναζήτηση μιας πολυεθνικής πράσινης κάρτας EB-1 θα εξαρτηθεί από το εάν ο υπάλληλος μπορεί να τεκμηριώσει τα απαραίτητα υλικά που θα ζητήσει η USCIS, καθώς και να εξηγήσει τα καθήκοντα της θέσης όπως ερμηνεύονται από χρόνια ρυθμιστικής και νομολογικής κατανόησης. Κατά τη γνώμη μας Πιστοποιημένος εμπειρογνώμονας του συμβουλίου στο νόμο για τη μετανάστευση, ο οποίος έχει καταθέσει και έχει λάβει έγκριση για εκατοντάδες πολυεθνικές αναφορές, τα πρότυπα που επιβάλλονται σε ένα EB-1 είναι πιο δύσκολα από ένα L-1. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθερος επικοινωνήστε μαζί μας για μια ελεύθερη αρχική αξιολόγηση.

[printfriendly]